Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás-babos korhelyleves

5 5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt húst és a babot külön-külön tálban egy éjszakára hideg vízben áztatjuk.

Másnap leöblítjük a füstölt húst, 2 liter vízben puhára főzzük, levéből kiemeljük. A füstölt léhez adjuk a leszűrt babot, a leöblített és felaprózott savanyú káposztát, a kolbászt és a hagymákat egészben, 2 db babérlevelet, a borsikafüvet, és az egészet puhára főzzük.

A hagymákat és a babérlevelet eltávolítjuk, a levesből kiemelt kolbászt karikákra, a füstölt húst kisebb kockákra vágjuk. A lisztet simára keverjük 4 dl tejföllel, behabarjuk vele a levest, 5 percig szelíden forraljuk, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, ha szükséges, citromlével vagy a káposztalével savanyítjuk. Visszatesszük a levesbe a kolbászt és a füstölt húst, éppen csak összeforraljuk.

Néhány kaporszállal díszítjük, és a maradék tejföllel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss