Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás-babos csülök

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A babot előző este beáztatjuk.

A hagymát felkockázzuk, a zsíron megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a felkockázott csülköt, kissé átforgatjuk, majd rögtön hozzákeverjük a babot is. Fűszerezzük (de sózni nem szabad, mert a csülök és a káposzta is elég sós!), felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefedjük.

Itt két választásunk van: vagy hagyjuk a tűzhelyen főni, vagy betesszük a sütőbe. Én utóbbit választottam, betettem az edényt a hideg, 200 fokra állított sütőbe, és addig főztem, míg a hús és a bab is félig meg nem puhult (kb. 1,5 óra). Ekkor hozzákevertem az átöblített, feldarabolt savanyú káposztát, és a sütőben készre főztem (kb. további 1 óra).

Friss kenyérrel, sok tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés

Ez hatalmas, 6-7 főre is bőven elegendő adag, viszont nem romlékony, hűtőben több napig eláll.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss