Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztaleves sült kolbásszal

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a kétféle répát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Megpirítjuk az egészet 1 ek felforrósított olajon, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a szemes borsot, a majoránnát, a felaprított káposztát és az átöblített savanyú káposztát. Felöntjük 1,2 l vízzel, sózzuk meg, majd közepes lángon főzzük addig, amíg a zöldségek haraphatóra puhulnak.
  2. Közben beirdaljuk a kolbászkákat, majd megsütjük 1 ek felforrósított olajon.
  3. A lila káposztát tmegtisztítjuk, felcsíkozzuk. A maradék olajat felforrósítjuk, és megpiratjuk rajta a káposztát. Megszórjuk egy kis cukorral, sózzuk, borsozzuk, végül egy kevés köménnyel és a vörösborecettel ízesítjük.
  4. A megfőtt levest szedjük mélytányérokba, kanalazzunk hozzá egy-egy adag párolt lila káposztát, és kínáljuk hozzá a frissen sült kolbászt.

    Még több káposztás recept >>> 

    A LEGFINOMABB KOLBÁSZOS ÉTELEK EGY HELYEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss