Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Akár 9 kiló mínusz 1 hét alatt: káposztaleves, avagy a gyors zsírégető diéta

default user icon
MME
Csodaszerek és csodareceptek mindig vannak - minden notórius fogyókúrázó tanú erre. A szerek és receptek idővel kimennek a divatból, a kilók pedig szépen visszatérnek. A káposztaleveses diéta viszont örök életűnek tűnik. Eláruljuk a titkát.

Ezt a diétát olyan gyakran alkalmazhatjuk, amilyen gyakran csak akarjuk. Ha követjük az előírásokat, a diéta 7 napja alatt szervezetünk megtisztul a salakanyagoktól, és nagyon jól érezzük majd magunkat.

Alapszabályok

Az alaplevesből annyit lehet enni, amennyit csak akarunk. A diéta folyamán alkohol fogyasztása szigorúan tilos! Legalább 24 órának kell eltelni a diéta befejezése és az alkohol fogyasztása között.

Bár a kávé megengedett a diéta alatt, lehet hogy néhány nap után úgy érezzük, nincsen szükség rá. Határozottan nem szabad krumplit (kivéve, amikor ajánlott), cukrot, kenyeret, rántott ételt fogyasztani, alkoholt, szénsavas italt inni. Víz, hozzáadott cukrot nem tartalmazó gyümölcslé, citromlé, sovány tej, kefir iható.

A káposztaleves receptje

Hozzávalók:

  • 6 db közepes hagyma
  • 1 vagy 2 kis paradicsompüré konzerv
  • 1 nagy fej édeskáposzta (1,5 kg) apróra vágva
  • 2 db zöldpaprika
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db zellergumó vagy 6 szál friss zellerlevél
  • 2 db leveskocka
  • petrezselyem, bazsalikom (friss) apróra vágva

Elkészítése:

A hozzávalókat közepes nagyságúra vágjuk, nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval, borssal, curryvel ízesítjük. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20–30 percig lassú tűzön puhára főzzük.

Mintaétrend 7 napra

1. nap: Csak leves és gyümölcs fogyasztható, kivéve banán. A görög- és sárgadinnyének a legkevesebb a kalóriaértéke.

2. nap: Csak leves és zöldség ehető, gyümölcs nem. Friss vagy konzervzöldség, kivéve: szárazbab, borsó, kukorica. A levelesek a legjobbak: saláta, kínai kel. Vacsorára egy nagy, héjában sült krumpli, vajjal.

3. nap: Leves, gyümölcs és zöldségféle (krumpli tilos). Annyit lehet enni ezekből, amennyit kívánunk.

4. nap: Leves, gyümölcs, lehetőleg sovány tej.

5. nap: Leves, 20 dkg marhahús, 6 paradicsom vagy paradicsom ivólé, legalább 6–8 pohár víz.

6. nap: Leves (legalább egyszer), 2–3 szelet marhahús, zöldségféle (krumpli tilos), és saláta.

7. nap: Leves (legalább egyszer), főtt barna rizs, zöldség és gyümölcs (nem édes). Bármennyit fogyaszthatunk.

a várható eredmény

Ha pontosan betartjuk a diétát, és semmi mást nem eszünk, csak ami előírt, a harmadik nap végére 2–3 kg-ot lehet fogyni. A hetedik nap végére, ha nem csaltunk a diétával, akkor 5–9 kg lehet a mínusz. Ha a súlycsökkenés több mint 8 kg, legalább 2 nap szünetet kell tartani, mielőtt újrakezdjük a diétát.

engedmények

A marhahús helyettesíthető hallal, egyszer a hét folyamán. Egyébként a magas fehérjetartalma miatt van a marhahúsra szükség. Sült csirkével – bőr és zsír nélkül – szintén helyettesítő.

fontos!!!

Ha túl sokáig tartjuk a káposztaleves diétát, az alultápláltságot okozhat. A hétnapos periódust be kell tartani, és utána be kell iktatni néhány nap, vagy akár néhány hét szünetet, mielőtt újrakezdjük.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss