Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztalepény

MME MME
1 4.3/5
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük egy káposztareszelőn. Megsózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A kiengedett levét kicsavarjuk és leöntjük róla.
  2. Felforrósított olajon megpirítjuk, végül megszórjuk egy kevés cukorral és karamellizáljuk. Ezután egy tálba tesszük és kihűtjük.
  3. Beleütjük a tojást, majd annyi liszttel összegyúrjuk, hogy lágy masszát kapjunk. Sóval és borssal fűszerezzük.
  4. Serpenyőben egy kevés olajat forrósítunk, és a masszából kisebb halmokat teszünk bele. Lelapítjuk, majd a lepények mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
  5. Tejföllel vagy joghurttal kínáljuk, de főzelékekhez is adhatjuk feltétként.

    TÓCSNI, RÖSZTI, LEPCSÁNKA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss