Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztakrémleves bacon chipsszel és sonkahabbal

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A káposztakrémleveshez:
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 5 dkg szeletelt füstölt szalonna
  • 5 dl tejszín
  • 5 dl csibealaplé
  • 6 dkg sonkahagyma
  • borsikafű
  • őrölt feketebors
  • pár gerezd fokhagyma
  • A sonkahabhoz:
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 8 dkg vaj
  • újhagyma
  • 3 lap zselatin
  • 3 db tojás
  • őrölt feketebors
  • koriander

Elkészítés

Elkészítés: 1. A leveshez a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk.

2. Icipicire vágjuk a sonkahagymát és a fokhagymát, vigyázva ujjbegyeinkre, mert azok nem fognak kelleni a levesbe.

3. A szalonnához hozzáadjuk a felvágott sonkahagymát és a fokhagymát.

4. Megpirítjuk, majd rátesszük az átmosott savanyú káposztát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borsikafüvet, majd az egészet felöntjük a csirke alaplével.

5. Jó puhára főzzük az egészet, kóstolunk, utánaízesítünk, majd összeturmixoljuk, végül tejszínnel dúsítjuk.

6. A sonkahabhoz a füstölt sonkát megmossuk, megfőzzük, ledaráljuk.

7. Az újhagymát és koriandert lepirítjuk, hozzákeverjük a sonkadarálékhoz.

8. Vízgőz fölé tesszük a vajat, megolvasztjuk, majd ehhez hozzátesszük a sonka-újhagyma-korriander keveréket, plusz a tojások sárgáját és a lapzselatinokat is. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, tényleg csak csippentésnyire.

9. Ha kihűlt, akkor a tojások maradék fehérjével fellazítjuk.

10. Tálaláskor chiliolajjal, bacon chipsszel és a sonkahabbal dekoráljuk a levest. Jó étvágyat! Káár lenne kihagyni!

Megjegyzés

Kitaláltunk egy pálinkavacsorát sok-sok pálinka különlegességgel, és ehhez kreáltunk egy külön egyedi menüt. Ennek egyik fogása lett ez a könnyű, ámde tartalmas leves. Ízében gazdag, energiadús és kellően magyaros, mi nagyon megszerettük.
- Varjusagok

Ezek is érdekelhetnek