Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztakrémleves bacon-chips-szel

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 fej káposzta
  • 1,25 liter szárnyas alaplé (5 csészényi)
  • 1 db kisebb burgonya
  • 2 babérlevél
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • A díszítéshez:
  • szeletelt bacon
  • snidling

Elkészítés

Elkészítés: Vágjuk félbe a káposztát, majd emeljük ki a torzsáját, majd aprítsuk fel. Pucoljuk meg a burgonyát, kockázzuk fel.

Vajon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a káposztát, a burgonyát és az alaplevet, a fűszereket, majd forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük 30 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Vegyük ki a babérlevelet.

Pürésítsük a levest, amíg krémes nem lesz, majd dúsítsuk tejszínnel. Ha szükséges még sózzuk.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, rakjuk rá a szalonnát, fedjük le sütőpapírral és egy tepsivel. Kb. 175-180 °C-on süssük addig, amíg ropogós nem lesz.

A levest tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, majd díszítsük a bacon chips-szel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss