hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kaposvári böllér máj

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A májat felvagdaljuk vékony csíkokra. A velőt leforrázzuk, leszedjük róla a hártyát, és kissé feldaraboljuk.

A hagymát finomra vágjuk, olajban üvegesre pároljuk. Rátesszük a májat, majd erős tűzön 5 percig pároljuk. Meghintjük a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát és a velőt, majd együtt pirítjuk tovább. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a kakukkfüvet, majd a feldarabolt paradicsomot és pirospaprikát is, melyet előtte megfuttattunk kevés zsiradékon.

A májat burgonyapürével vagy főtt burgonyával egyaránt tálalhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek