Elkészítés: Először elkészítjük a piskótát. Célszerű először a sütőt előmelegíteni 200 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk, s külön-külön felverjük 4-4 kanál cukorral. A fehérjéhez adjuk a sót, a cukorhoz pedig a vaníliás cukrot. Előbb a fehérjét, majd a sárgáját verjük fel kemény habbá. Ha kész, akkor a sárgájához hozzáadjuk az olajat, ezt is eldolgozzuk. A sárgáját beleforgatjuk óvatosan a fehérjehabba. Először 4 evőkanálnyi lisztet adunk a keverékhez, a sütőport és a diót. Majd újra 4 evőkanál liszt jön, így nem lesz csomós.
Egy 40x40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy alaposan kikenjük, lisztezzük. Az előmelegített sütőben, max. 15 percig sütjük. Ha már a tészta kezd elválni a szélétől, akkor célszerű tűpróbát végezni a közepénél, mert valószinüleg már készen van.
A krémhez a puha margarint a porcukorral jó habosra felverjük a vaníliával együtt. Egy kis lábosban felmelegítjük a tejet (2 dl), egyből hozzáadjuk a lisztet, s kézi habverővel folyamatosan keverve kis láng felett besűrítjük. Elzárom a tüzet, hozzáadjuk a cukrot, azt is eldolgozzuk benne. Hagyjuk hűlni, csak langyosan adjuk a vaníliás margarinhoz. A kihűlt tészta tetején egyenletesen elosztjuk a krémet.
A mázhoz vízgőz felett egy tálban összemelegítjük a feldarabol tortabevonót a margarinnal. Ha már nem forró a csokimáz, a süteményt bevonjuk vele. Kockákra vagy rombuszokra vágva tálaljuk.