hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kápia paprika-padlizsánpüré

2 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat és a paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben egy jókora alufólialapon megsütöm. A paprikáknak 20 perc, a padlizsánoknak kb. 40 perc szükséges. Amíg sülnek, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyobb kockákra vágom. A hagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. Olívaolajon épp csak elkezdem pirítani a hagymákat, már hozzá is adom a paradicsomokat, aztán a paradicsompürét. Sózom, hozzáadom a többi fűszert, a mézet. Kb. 5 perc alatt összepárolom. A sült padlizsánokat és paprikákat meghámozom. A paprikát érdemes kicsit nejlonzacskóba tenni, így könnyebben lejön a héja. Mindkét zöldséget feldarabolom (a paprikáknak természetesen a magházát is eltávolítom). Egy nagyobb keverőtálba halmozom a zöldségeket, hozzáadom már langyosra hűlt paradicsomos keveréket, a kevés balzsamecetet. Botmixerrel pürésítem, ha szükséges, még fűszerezem. Tálra halmozom, lehűtöm.

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből egy nagyobb társaságot vendégül lehet látni, de jól záródó üvegben, dobozban hűtőszekrényben napokig tárolható. Kitűnő szendvicskrém. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss