Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kánikula-menüsor hétvégére: ez nem csak az éhségtől, hanem a hőségtől is véd

default user icon
MME
Az enyhébb hetek után most újra befűtöttek! Olyannyira, hogy hétvégén akár a 42 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála. Ez már egy olyan hőmérséklet-tartomány, ami már a strandon, vagy a vízparton is veszélyes lehet. Figyeljetek a folyamatos folyadékpótlásra, ne legyetek túl sokat a napon, ebédre pedig válasszatok könnyebb, kevésbé megterhelő ételeket. Kánikula-menüsor újratöltve!

Az extrém hőség miatt a következő napok durván megterhelik az ember szerzetét. 40 fok felett szinte már tényleg mindegy, hogy valamilyen vízparton, vagy a hűvös lakásban próbáljuk átvészelni a perzselő meleget. A lényeg, hogy ne maradjunk huzamosabb ideig a napon, kerüljük az magas UV sugárzást, a szervezetünk folyadékpótlására pedig fokozottan figyeljünk.

A következő kánikula-menüsor összeállításánál olyan fogásokat igyekeztünk egy csokorba szedni, melyeknek az elkészítése nem igényel különösebb erőfeszítést, a folyadékpótlásunkhoz is hozzájárulnak, na és persze a tűzhelyt sem kell túl sokat használni. Neked az „A” vagy a „B” menü jön be jobban? Természetesen a párosítás most sincs kőbe vésve, nyugodtan variáljátok kedvetekre!

"A" menü

ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES DIÓS BAZSALIKOMPESTÓVAL >>>


 

GRILLEZETT SERTÉSKARAJ ANANÁSSZAL ÉS FRISS SALÁTÁVAL >>>

 

KLASSZIKUS VANÍLIAFAGYLALT >>> 

 

"B" menü

GÖRÖGDINNYÉS-MÁLNÁS GYÜMÖLCSLEVES >>> 

 

DUPLASAJTOS TÉSZTA BACONNAL >>> 

 

MÁLNÁS FAGYI SHAKE >>>

 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss