Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kanászpecsenye

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 60 dkg sertéstarja (4 szelet)
  • 0,5 kg sertésmáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsír
  • őrölt bors
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 db paradicsom
  • majoránna
  • 1 mk piros paprika
  • A tarja elősütéséhez:
  • étolaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • A körethez:
  • 70 dkg burgonya
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágva sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, a tejet és vajat hozzáadva jól összetörjük. A májat vékony csíkokra szeleteljük. A tarját felszeljük, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben étolajat hevítünk. A lisztet összekeverjük 1 tk pirospaprikával. A tarját a paprikás lisztbe forgatjuk és felhevített étolajban mindkét oldalát pirosra, puhára sütjük.
  3. A zsírt felolvasztjuk, az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rátesszük a májat, majd 1,5 dl forró vizet öntünk rá, borsozzuk, majoránnával meghintjük, majd vékonyra szelt paradicsomot beletesszük, fokhagymát reszelünk rá, és fedő alatt készre sütjük. Az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk. Paprikával megszórjuk, a végén a paprikakrémmel ízesítjük.
  4. Az ételt tányérra rendezzük. Alulra 1 nagy szelet tarját pakolunk mellé és rá is halmozunk a jó szaftos májból, mellé halmozzuk a burgonyapürét. 

 

Megjegyzés

Finom,gyors ebéd. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss