A piros színű paprikát felnegyedeljük, majd kicsumázzuk, és a bőrös felével felfelé 8-12 percig grillezzük, amíg feketén hólyagos lesz. Nedves konyharuhával letakarva pihentetjük 15 percig, majd a héj lehúzása után durvára daraboljuk.
A fokhagymát feldaraboljuk, a hosszában félbevágott csilipaprika magjait kikaparjuk, a kenyeret felkockázzuk. Végül az így előkészített alapanyagokat a többi hozzávalóval együtt pépes állagúra turmixoljuk.
Grillezős tűzhely esetén a paprikát a felülről számított 2. sínre csúsztatott tepsiben süsd meg!
A Kanári-szigeteken számtalan variációban készítik ezt a helyi specialitást, és szinte mindenhez fogyasztják. Magyaros halászléhez is kipróbálhatod. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!