Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kanalas szilvás sütemény

Hozzávalók

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk egy leheletnyi liszttel.

A lisztet egy tàlba szitàljuk, majd elkeverjük a szódabikarbónàval, fahéjjal.

Egy màsik tàlban a tojàst habosra keverjük a cukorral a vanìliàs cukorral és a csipet sóval.

Belekanalazzuk az olajat és tovàbb keverjük.

Végül a lisztes részt a tojàsos masszàba szórjuk és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk.

Az előkészìtett tepsibe öntjük.

A szilvàkat megmossuk, kimagvaljuk és negyed cikkekre vàgjuk.
A héjas felüket egy kevés lisztbe ( így nem süllyednek nagyon a tésztàba sütéskor) és a massza tetejére rakjuk.

180 fokon alul- felül sütéssel kb.30 perc alatt megsütjük. Tűpróbàval ellenőrizzük.

Kihűlve szeleteljük, porcukorral meghintjük.

Megjegyzés

A recepetet és a fotót alexandra29 küdte. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss