Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kaliforniai paprika – színek, ízek a kora tavaszi palettán

A húsvéti lakomák nélkülözhetetlen színpompás zöldségei mellé joggal sorakozik fel a kaliforniai paprika. Nemcsak nyersen szuper alapanyag, de ha jól bánunk vele, még izgalmasabb fogásokat is varázsolhatunk belőle.

A húsvéti asztal színeit a csokorba szedett tavaszi virágok és a szépen kipingált húsvéti tojások mellett a friss zöldségek is megadhatják. A harsogó zöld újhagyma, metélőhagyma és medvehagyma mellett ott a pasztelpiros retek és az ízes, színes, húsos kaliforniai paprika.

A kaliforniai paprika a legtöbb háztartásban a szendvicsek mellé kínált zöldségek sorába tartozik, ritkán használjuk fel más módon is, pedig ebben a paprikában rengeteg lehetőség rejtezik.

10 ötlet a kaliforniai paprika hasznosításához >>>  

A kaliforniai paprikát ugyanis nem csak nyersen, magában kínálhatjuk, hanem a meleg reggeli részévé is tehetjük. A körözöttet a paprikába szintet átugorva rögvest tükörtojást süthetünk benne, azaz a szép, méretes paprikát ujjnyi karikákra vágva az olajjal vékonyan kikent serpenyőbe tehetjük, majd egész egyszerűen csak bele kell ütnünk a tojást és már sül is a formás, mutatós reggeli tojásételünk.

A kaliforniai paprika nem csak formája miatt alkalmas a sütésre, hanem édeskés, kellemes aromáját is felerősíthetjük vele, ha megsütjük, lepirítjuk. Kaliforniai paprikából vagy kápia paprikából rendkívül finom sült paprika salátát készíthetünk, de a lesütött, héjától, magjaitól megszabadított paprikahúsból akár fűszeres paprikalekvárt vagy chutneyt is készíthetünk.

Receptek kaliforniai paprikával a Mindmegettén >>>  

 A kaliforniai paprika remek helyen van a különféle ragukban, izgalmas, fűszeres, zöldséges köretekben, kerülhet rizshez, kuszkuszhoz vagy épp bulgurhoz is. Otthonosan mozog a különféle wokos ázsiai fogásokban és a színes mexikói konyha is teljességgel elképzelhetetlen lenne nélküle. A nyers vagy a kissé sült paprikával bármilyen salátát, tésztasalátát vagy szimpla köretet feldobhatunk, a kaliforniai paprika nemcsak ízével, hanem textúrájával is hozzájárul ahhoz, hogy minél jobb legyen a végeredmény.

A kaliforniai paprika méretéből, formájából adódóan töltésre is tökéletesen alkalmas. A nagyobb paprikaharangokat tölthetjük fűszeres darált hússal, rizzsel, kerülhet bele párolt zöldség, de akár egy tartalmasabb reggeli hozzávalóival is megpakolhatjuk: a bacon szeletek mellé üthetünk bele tojást és sülhet az egész ebben a szép és finom paprikakehelyben. A töltelékek sora valóban a végtelenségig kombinálható, a klasszikus töltött paprikát is kipróbálhatjuk tv paprika helyett kaliforniai paprikába töltve.

PAPRIKAKORONGBAN SÜLT TÜKÖRTOJÁS: LÁTVÁNYOS, MÉGIS EGYSZERŰ REGGELI - VIDEÓ! >>>  

Még több kalifornia paprika receptet talász itt >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss