Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kaliforniai nyárs

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • A mandulaszószhoz:
  • 1,5 dl tej
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 15 dkg pirított mandulaforgács
  • 4 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál (erős) pirospaprikapor
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A húst éles késsel hosszú, vékony, kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A húscsíkokat legyezőszerűen nyársakra vagy hurkapálcikára fűzzük. A nyársakat tálcára tesszük. Összekeverjük a citromlevet a szójaszósszal, az olajjal, a cukorral és a fokhagymával. Ecsettel megkenjük vele a húst, lefedjük, és 1-2 órát pácoljuk a hűtőben. Elkészítjük a mandulaszószt: a tejben felforraljuk a kókuszreszeléket, kihűtjük. Mixerben péppé zúzzuk a mandulaforgácsot a kókuszos tejjel, a citromlével, a cukorral, a szójaszósszal, a paprikaporral és a fokhagymával. Tálkába szedjük, félre tesszük. A húsokat grillre tesszük, és kb. 8 perc alatt, többször megforgatva megsütjük. A mandulaszósszal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss