Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kalandra fel Kajlával! Fedezzétek fel ősszel is Magyarországot a gyerekekkel!

Gyerekek tízezrei indulhatnak útnak családjukkal ősszel is azért, hogy Kajlát, a kíváncsi kiskutyát követve felfedezzék Magyarországot. A pecsétgyűjtő kampány, amelynek során rengeteg élmény várja a családokat, kicsik és nagyok kedvence egyaránt.

A 2020-2021-es tanév elején minden magyarországi iskolába kiszállították az új Kajla útleveleket, így közel 370 000 alsó tagozatos diák gyűjtheti a pecséteket a kis füzetbe, amely új bővített tartalmat, új helyszíneket, új játékokat is tartalmaz. Az útlevéllel a gyerekek kedvezményekhez jutnak, valamint pecséteket és Kajla karikákat gyűjthetnek országszerte.

A Kajla program annyira népszerű, hogy a Kajlás kirándulókat még az őszi, csapadékos időjárás sem akadályozta meg abban, hogy máris elkezdjék használni az új útleveleket. A Kajla útlevél célja továbbra is az, hogy a gyerekek örömmel induljanak neki az utazásnak és fedezzék fel Magyarország csodáit. 

A kampány keretében idén már az őszi szünetben is ingyenesen utazhatnak Kajla útlevelükkel és diákigazolványukkal a gyerekek a MÁV-Start és a GYSEV vonatain, valamint a Volánbusz járatain, aki új partnerként csatlakozott a kampányhoz.

A koronavírus-járvány miatt az idei évben még a korábbi, zöld útlevél és az új, kék Kajla útlevél is érvényes, azaz a gyerekek mindkét útlevélbe kaphatnak pecséteket, és mindkét útlevéllel igénybe vehetik az utazási kedvezményt, illetve kaphatnak karikákat.

Óriás sikert aratnak a Kajla körök

Július 22-én indult útnak a Kajla karikák gyűjtése országszerte. Jelenleg 20 Kajla kör bejárásakor szerezhetnek a gyerekek karikát új, vagy akár régi útlevelükkel. A Kajla körök olyan családbarát kirándulóhelyek, tanösvények, melyek gyerekekkel is könnyen bejárhatók, és számukra is izgalmasak, a túrázás élménye mellett játszótér, kisvasút, vagy egyéb érdekesség is található ezeken a helyszíneken. A kiosztott Kajla karikák száma meghaladta a 10 ezret, mindössze két hónap alatt. A Kajla karikák gyűjtése nem állt le az iskola indulásával, a kampány folytatódik, a legtöbb tanösvény egész évben látogatható.

Fontos, hogy mielőtt útnak indulnak a családok, érdemes ellenőrizni a körök és a pecsételő pontok aktuális nyitvatartását is, de ha a kijelölt pecsételő pontok nincsenek nyitva, akkor online is lehet karikát igényelni.

Építsd fel Magyarország nevezetességeit!

A Kajla makett kampány a nyári vakáció kezdetekor indult, és szept. 30-ig lehetett díjmentesen makettet igényelni a makett.kajla.hu oldalon. Összesen 13 ezer makettet osztottak ki a szervezők, amelyből a gyerekek felépíthették Magyarország nevezetességeit. A gyerekek közel 2000 elkészült makett fotóját be is küldték. A játék nagyon eredményesnek bizonyult, így biztosan folytatódni fog ez a kezdeményezés is további makettekkel és új játékkal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss