Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kalácsfelfújt meggyel

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg szikkadt kalács
  • 4 db tojás
  • 4,5 dl tej
  • 4 evőkanál méz vagy cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg magozott meggy
  • A formához:
  • 2 dkg margarin
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A kalácsot felszeleteljük. A tojásokat a mézzel, a tejjel és a pudingporral kikeverjük. A kalácsszeleteket kissé belemártjuk a tojásos tejbe, majd kikent, zsemlemorzsával hintett formába régezzük. Az első réteg után megszórjuk meggyel, majd újabb kalácsréteg jön, így rétegezzük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A maradék tejes öntetettel meglocsoljuk.

200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss