Elkészítés: A lisztet nagy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a vajat. A tejet meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztes keverékhez adjuk, robotgép gyúrópálcájával kidolgozzuk, és meleg helyen letakarva kelesztjük 45 percig.
A tésztát lisztes kézzel kivesszük a tálból, lisztezett munkalapra tesszük, és többször alaposan átgyúrjuk, hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét. Kb. 30 cm hosszú hengerré formájuk.
Vajjal gongosan kikenjük és belisztezünk egy magas szögletes formát. Belefektetjük a tésztahengert, és meleg helyen további 45 percig kelesztjük. Tálkában kevés vízzel jól elkeverjük a tojássárgáját, és megkenjük vele a megkelt tésztát.
200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Reggeli vagy délutáni kávéhoz, teához fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre