Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kalács csokidarabokkal

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet nagy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a vajat. A tejet meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztes keverékhez adjuk, robotgép gyúrópálcájával kidolgozzuk, és meleg helyen letakarva kelesztjük 45 percig.

A tésztát lisztes kézzel kivesszük a tálból, lisztezett munkalapra tesszük, és többször alaposan átgyúrjuk, hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét. Kb. 30 cm hosszú hengerré formájuk.

Vajjal gongosan kikenjük és belisztezünk egy magas szögletes formát. Belefektetjük a tésztahengert, és meleg helyen további 45 percig kelesztjük. Tálkában kevés vízzel jól elkeverjük a tojássárgáját, és megkenjük vele a megkelt tésztát.

200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Reggeli vagy délutáni kávéhoz, teához fogyasztható.

Ezek is érdekelhetnek

Friss