Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakukkfüves-zöldséges gombaleves daragaluskával

45 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

  1. A zöldségeket és a burgonyát kis kockákra, a hagymákat finomra vágjuk, agombát feldaraboljuk.
  2. Felhevített olajban a zöldségeket magas hőfokon addig pirítjuk, ameddig a szélek kis pírt nem kapnak. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a gombát, és még néhány percig együtt dinszteljük. Felöntjük kb. 1,2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, kevés ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a burgonyakockákat, és forrástól számítva lassú tűzön főzzük kb. 15 percig.
  3. Közben az egész tojást villával jó habosra felverjük, sózzuk, borsozzuk, és kb. 4-5 dkg búzadarát finoman elkeverünk benne (a lényeg a galuskánál, hogy sűrű kikevert tejföl állagú legyen). Pihentetjük kb. 5 percig, majd a forró levesbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk a levesbe. Tovább főzzük lassú tűzön kb. 8 percig, amíg a galuskák többszörösükre dagadnak, majd megszórjuk petrezselyemmel, és már is tálalhatjuk.


Ajnánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss