Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakukkfüves-tejfölös sertéssült párolt rizzsel

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sertéskarajt fél centiméter vastagságúra szeleteljük, és egy tepsibe helyezzük. Megszórjuk sóval, őrölt borssal, kevés kakukkfűvel és ételízesítés. Rátörjük a fokhagymát, kevés olajat locsolunk rá, és egy pici vízzel felengedjük.

A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 30-40 percig pároljuk. Ezt követően a húsokat megfordítjuk, és tovább sütjük. Amikor a hús megpuhult, tetejére tejfölt teszünk, és néhány percre visszatesszük a sütőbe, amíg a tejföl kissé megpirul. Tálalás előtt a húsokat megszórjuk kakukkfűvel.

A rizst kevés olajon megfuttatjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, és megpároljuk, a végén belekeverjük a kukoricát.

A tejfölös sült húst a kukoricás rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek