Elkészítés: A rizst megfőzzük. A hagymákat felaprítjuk, és zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst és a pirospaprikát, jól összekeverjük, végezetül hozzákeverjük a tojást.
Egy jénai tálat kizsírozunk, és a savanyú káposzta felét lerakjuk, majd ráhalmozzuk a bekevert darált húst, elsimítjuk. Beborítjuk a maradék savanyú káposztával, rászórjuk a fűszereket, borsot, köménymagot, csombort, kakukkfüvet, babérlevelet. A tetejére kenjük a tejfölt, rárakjuk a szalonnát, a felkarikázott paradicsomot és zöldpaprikát.
Befedjük alufóliával, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre, szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!