Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakukkfüves koszorúk Ide süss! Kittitől

MME MME
60 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • fánkhoz:
  • 1,5 dl víz
  • 15 dkg vaj
  • cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5-6 db tojás
  • porcukor a szóráshoz
  • Kakukkfüves krém:
  • 1 l tej
  • 25-30 dkg cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 cserép kakukkfű
  • 15-20 dkg keményítő
  • Chutney:
  • 3 db gránátalma
  • borecet
  • chili
  • gyömbér
  • barna cukor

Elkészítés

  1. Az égetett tésztához a vajat, a vízzel, a sóval és a cukorral együtt közepes lángon lassan felforraljuk. Ha felforrt lehúzzuk a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztet. Visszatesszük a lángra, és addig kevergetjük amíg egy gömbbé nem válik a tészta.
  2. Ha ez kész, áttesszük egy tálba, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Ezt követően habzsákba töltjük, és karikákat nyomunk egy tepsire. 200 fokos sütőben sütjük, majd 10 perc után 180 fokon sütjük további 10 percig. Közben vizet is spricceljünk a tepsibe, hogy szebb legyen az égetett tészta felülete.
  3. A kakukkfüves krémhez a tejet elkezdjük melegíteni a cukorral és a tojássárgákkal. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kakukkfű leveleit és a keményítőt. Krémet főzünk belőle.
  4. A chutneyhoz a 3 gránátalmát megpucoljuk, a magjait egy lábosba tesszük és egy kevés borecetben, chilivel, gyömbérrel és barnacukorral elkezdjük főzni. Mikor szétfőttek a magocskák, levesszük a tűzről, majd átszűrjük a chutney-t.
  5. A kész égetett tészta karikákat kettévágjuk és beletöltjük egy nyomózsák segítségével a kakukkfüves krémet. A chutney-t tálba tesszük. A fánkokat porcukorral szórjuk meg.

Még több Ide süss! recept >>> 

DESSZERTCSODA! KAPUCSÍNÓS CRÉME BRULÉE LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE IDE SÜSS! ÁGITÓL >>> 

IDE SÜSS! SAJTOS ROLÓ ÚJRAGONDOLVA KITTITŐL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss