Kakukkfüves karaj kukoricás rizzsel és salátával

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • csont nélküli karaj
  • hagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • fokhagyma
  • tej
  • liszt
  • pirospaprika
  • leveskocka
  • kolozsvári szalonna
  • étolaj
  • kígyóuborka
  • paprika
  • paradicsom
  • ecet
  • cukor
  • rizs
  • kukorica
  • kurkuma
  • húsleves
  • fokhagyma granulátum

Elkészítés

Elkészítés: A karajt szeletekre vágom és kiklopfolom. Bedörzsölöm sóval, borssal, fokhagyma granulátummal (vagy fokhagymagerezddel), és megszórom bőven kakukkfűvel. Pár órára vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe teszem a húst, hogy összeérjen a fűszerrel.

Sütés előtt a lisztet összekeverem a pirospaprikával, és a hússzeleteket finoman megforgatom benne. Serpenyőben, bő olajban kb. 4-4 percig sütöm a hús mindkét oldalát.

A felesleges olajat leöntöm, keveset hagyva, amiben megpirítom a szalonnacsíkokat. Ha kész, kiveszem, és egy tálra teszem őket.

A szalonna zsírjában megdinsztelem az apróra vágott hagymát, felöntöm kb. 3-4 dl vízzel (vagy húsleves levével), és hozzákeverem a tejfölt. Belemorzsolom a fél leveskockát (ha nem húslevest használok). Beleteszem a hússzeleteket, és fedő alatt addig párolom, amíg a lé besűrűsödik szafttá.

A salátához a hagymát, a paprikát és az uborkát felkockázom, hozzáöntöm az ecetet, sóval és cukorral összekeverem. Ezután teszem bele a paradicsomot, így az nem törik össze.

A körethez a hagymát kevés olajon megdinsztelem, majd a rizst is, ezután felöntöm vízzel, sózom, és színezem kurkumával. Addig főzöm fedő alatt, míg a leve el nem fő.

Tálalásnál a húst leöntjük a szafttal, majd a szalonnacsíkokat a húshoz helyezzük, rizsből és salátából is szedünk mellé. Jó étvágyat kívánok!

Ezek is érdekelhetnek

Friss