Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakukkfüves karaj kukoricás rizzsel és salátával

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húshoz:
  • 50 dkg csont nélküli karaj (8-10 vékony szelet, 4 főre)
  • 2 db közepes hagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • fokhagyma granulátum (vagy 1 gerezd fokhagyma)
  • 2 dl tejföl
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 1/2 evőkanál pirospaprika
  • 1/2 leveskocka vagy 3-4 dl húsleves lé
  • szeletenként 1-1 kolozsvári szalonna
  • étolaj a sütéshez
  • A friss salátához:
  • 1 db kígyóuborka
  • 2-3 db paprika
  • 2 db közepes hagyma
  • 4 db közepes paradicsom
  • 2 evőkanál ecet
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • A körethez:
  • kb. 25 dkg rizs
  • 1 db közepes hagyma
  • 1 konzerv kukorica
  • 1/2 kávéskanál kurkuma

Elkészítés

Elkészítés: A karajt szeletekre vágom és kiklopfolom. Bedörzsölöm sóval, borssal, fokhagyma granulátummal (vagy fokhagymagerezddel), és megszórom bőven kakukkfűvel. Pár órára vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe teszem a húst, hogy összeérjen a fűszerrel.

Sütés előtt a lisztet összekeverem a pirospaprikával, és a hússzeleteket finoman megforgatom benne. Serpenyőben, bő olajban kb. 4-4 percig sütöm a hús mindkét oldalát.

A felesleges olajat leöntöm, keveset hagyva, amiben megpirítom a szalonnacsíkokat. Ha kész, kiveszem, és egy tálra teszem őket.

A szalonna zsírjában megdinsztelem az apróra vágott hagymát, felöntöm kb. 3-4 dl vízzel (vagy húsleves levével), és hozzákeverem a tejfölt. Belemorzsolom a fél leveskockát (ha nem húslevest használok). Beleteszem a hússzeleteket, és fedő alatt addig párolom, amíg a lé besűrűsödik szafttá.

A salátához a hagymát, a paprikát és az uborkát felkockázom, hozzáöntöm az ecetet, sóval és cukorral összekeverem. Ezután teszem bele a paradicsomot, így az nem törik össze.

A körethez a hagymát kevés olajon megdinsztelem, majd a rizst is, ezután felöntöm vízzel, sózom, és színezem kurkumával. Addig főzöm fedő alatt, míg a leve el nem fő.

Tálalásnál a húst leöntjük a szafttal, majd a szalonnacsíkokat a húshoz helyezzük, rizsből és salátából is szedünk mellé. Jó étvágyat kívánok!

Ezek is érdekelhetnek

Friss