Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaspaprikás bográcsban

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát szétnyomjuk kés lapjával. Zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a köménymagot, kicsit pirítjuk, hogy kipattogjon. Megsózzuk, majd hozzákerül a fokhagyma is. Beletesszük a feldarabolt húsokat (a mellehúsát mindenképpen daraboljuk szét), és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

A feldarabolt paprikát, a csípős paprikát egészben vagy darabolva, és a leforrázott, héjától megfosztott paradicsomot is a bográcsba tesszük, majd nem lobogó, lassú tűzön hosszú ideig főzzük. A paprikát kiemelhetjük a bográcsból, mielőtt túl erős lenne az ételünk. Nem kavarjuk, csak a bográcsot forgatjuk időnként.

Hozzáadunk kevés őrölt borsot. Amikor a hús megpuhul, illetve a csontokról kezd lefőni, az őrölt pirospaprikát elkeverjük vörösborban, majd hozzákeverjük a léhez. Főzés közben kóstoljuk, és ha szükségesnek ítéljük, fűszerezünk rajta.

Javít a paprikás ízén kis csokor lestyánlevél is, amit a főzés végén kiveszünk a bográcsból.

Főtt krumplival, főtt tésztával vagy galuskával tálaljuk. A tejföl is nagy barátja a kakasnak!

Megjegyzés

A kakas csontjából, bőréből kifőtt kollagén teszi igazán finommá a paprikást, aminek a szaftja másnapra be is kocsonyásodik. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss