Elkészítés: A kakasmellet a bőr levétele után a csont mellett mind a két oldalán lefejtve 4 szép szeletre vágjuk, és a fenti páclében érleljük 4 napig.
A pácból kivéve forró teflonedényben pirosra sütjük mindkét oldalukat pár perc alatt, sütés közben sózzuk, majd a saját levében lassú tűzön kb. 1,5 órát pároljuk. A végén újra hirtelen átsütjük, de rövid ideig, hogy ne száradjon ki.
A gombamártáshoz besamelt csinálunk 2 dkg vajból 1 evőkanál liszttel, majd kevés vízzel felengedjük, beletesszük a gombát és kb. 1 dl tejszínt vagy tejfölt. Ízesítjük borssal, kakukkfűvel, sóval és petrezselyemmel.
A párolt rizshez a rizst átforrósítjük kevés olajon 1 evőkanálnyi aprított vöröshagymával, majd felöntjük bő másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítővel és petrezselyemmel ízesítjük. Takarékon készre pároljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre