Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaóvajas szűzérme polentával és zabpelyhes parajjal

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A polentához:
  • 25 dkg kukoricaliszt
  • 7 dl víz
  • 4 evőkanál olaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • A zabpelyhes spenóthoz:
  • 2 evőkanál tejföl
  • 25 dkg (fagyasztott, pépes) spenót
  • 1 teáskanál olaj
  • 1-2 evőkanál zabpehely
  • 4 szelet bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • A húshoz:
  • 5 dkg porított kakaóvaj
  • 40 dkg szűzérme felszeletelve
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A polentához a sajtos lereszeljük. A vizet a sóval egy mély lábasban forrásig melegítjük, a kukoricalisztet állandó keverés mellett a vízhez adjuk, hozzáadjuk a sajtot, borsozzuk, és folyamatosan kavargatva addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

Ekkor elsimítjuk a polentát egy magasabb falú tepsiben vagy pizzasütőben, és hagyjuk kihűlni.

Közben a spenótot megpároljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a sót és az apróra szeletelt fokhagymát, majd a zabpehellyel besűrítjük.

A kihűlt polentát szeletekre vágjuk, majd a grillserpenyőt vagy komtakt grillt kikenjük vékonyan olajjal, és megsütjük a polenta szeletek mindkét oldalát.

A szűzérmét jó ujjnyi szeletekre vágjuk, majd a kakaóvajba forgatjuk, és a szárazra törölt grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. Amikor készen van frissen őrölt sóval és borssal fűszerezzük.

Tálaláskor a parajszószra frissen sült bacont helyezünk, majd a grillezett polentát és a szűzérméket. Kis parajszósz cseppekkel díszítjük, majd friss zabpehellyel megszórjuk.

Megjegyzés

Saját ízlés szerint variálhatunk az ízesítésen, a polentának ez az alap verziója, hagymával, baconnel, stb. lehet dúsítani az ízvilágát.
- Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss