Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaóscsiga pudingos-kakós töltelékkel

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg fehér búzaliszt
  • 30 dkg teljes kiőrlésű (tönköly)búzaliszt
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 dl aludttej
  • langyos tej - amennyit még a tészta felvesz
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • egy csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1 tasak csokoládés puding
  • 2 ek. keserű (cukrozatlan) kakaópor
  • 4 ek cukor
  • 10 dkg olvasztott (nem forró) vaj vagy margarin
  • kb. 1 l tej
  • tej vagy tejszín a megkenéshez

Elkészítés

A tészta:
Készíts kelt tésztát a szokott módon a fenti összetevőkkel (ha nincs aludttejed tejföllel is készítheted). Ha a tészta megkelt, vedd két részre, az egyiket nyújtsd kb. 1 centi vastagra, és jöhet a töltelék!

A töltelék:

Ez a megadott tésztamennyiség feléhez elég, tehát, ha az egészet kakaósra szeretnénk, akkor mindenből kétszer ennyire lesz szükségünk, de mivel a pudingban levő keményítő hamar megköt, jobb, ha nem egyszerre keverjük ki az egészet, hanem a két adaghoz külön-külön.

A pudingot a tejjel, a vajjal és a tejszínnel kikeverjük és óvatosan a kinyújtott tésztára kanalazzuk - vigyázva, hogy a széleken ne folyjon le. Ne aggódjunk, ha túl híg! Ez esetben ne öntsük rá egyszerre az egészet, hanem csak annyit, ami nem folyik le, várjunk egy kicsit, mert a massza meg fog dermedni valamennyire pár (5-10) perc alatt, s akkor óvatosan adagoljuk rá a többit is!

Amikor ez megvan, szitáljuk rá a keserű kakaót egyenletesen, majd várjunk úgy negyed órát, hogy tovább dermedjen a töltelék.

Akkor hajtsuk be a széleket és tekerjük fel! Ha közben túl folyósnak éreznénk még mindig, akkor megint csak várjunk egy kicsit, mielőtt felszeletelnénk!

Szeleteljünk 2 centis korongokat belőle! Helyezzük őket sütőpapírra úgy, hogy kis távolságot hagyunk köztük! Ha közben-közben kifolyik egy kevéske, ahogy vágjuk, azt egy késsel kenjük rá nyugodtan a csiga tetejére!

180 fokos sütőben sütjük 15-20 percig. Amikor készen vannak, megkenjük őket tejjel vagy tejszínnel, és még néhány pedig a meleg, de kikapcsolt sütőben hagyjuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Rachel és a csokigyár - MME

Ezek is érdekelhetnek