Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-sárgabarackos süti

60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg porcukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 3 dkg kakaó + a szóráshoz
  • 2 dkg finom zsemlemorzsa
  • 24 dkg liszt
  • 10-15 db sárgabarack kockára vágva
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál rum
  • kb. 2,5 dl tej
  • lekvár a tészta kenéséhez
  • A habhoz:
  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2-3 db nagyon érett sárgabarack vagy 1-2 evőkanál baracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot, a vajat és a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk
a kakaót és összekeverjük, beleszórjuk a zsemlyemorzsát, beleöntjük a tejet és a rumot, a sütőporral összeszitált lisztet és a kockára vágott barackot, és alaposan összekeverjük /kevert tészta/. Kikent és lisztezett formába öntjük, 180-190 fokra előmelegített, majd mérsékelten meleg sütőben lassan sütjük kb. 40 percig.

Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a barackot, és gőz fölött tovább verjük, amíg sima lesz.

Amikor langyosra hűlt a sütemény, megkenjük lekvárral, ráhalmozzuk a habot, amit kakaóporral megszórunk. Kockákra vágva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss