Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós rolád

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, és egy nagyobb, 24 x 44 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük. Még melegen egy megnedvesített törlőruhában összetekerjük, és hagyjuk hűlni.

Közben gőz fölött sűrű krémet főzünk a tojássárgákból, egy egész tojásból, a 15 dkg cukorból, a vaníliás cukorból, a lisztből és a tejből. Gyakori kavargatás mellett kihűtjük.

Egy másik tálban a 20 dkg vajat a 10 dkg cukorral habosra keverjük, és a már kihűlt krémhez adjuk, s alaposan összekeverjük.

A kihűlt piskótatésztát széttekerjük. A krémet az egyik felére vastagon végigrakjuk, a másik felét ráhajtjuk, így egy krémmel teli alagútszerűséget kapunk.

Csokimázzal bevonjuk.

Szeleteléskor a kést forró vízben felmelegítjük, hogy a csokimáz ne töredezzen szét.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss