Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós őzgerinc, citromkrémlikőrös banánnal

90 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • csipet só
  • 2 db banán
  • Töltelékhez:
  • 2 db banán
  • 0,5-1 dl citromos krémlikőr (Limoncino crema)
  • cukorszirup

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót tálba szitáljuk és jól összekeverjük, hogy a színe egyenletes legyen.
  2. A banánokat meghámozzuk, melyből 2 db-ot összetörünk villával. Kevés likőrrel vagy sziruppal meglocsoljuk. A másik 2 db-ot egészben hagyjuk és többször körbekenegetjük a likőrrel, majd lecsepegtetjük és a fagyasztóba tesszük, kb. 15 percre. Kissé megkeményedik, így a sütési idő alatt állagát jobban megtartja.
  3. Az összetört banánhoz adjuk a tojásokat, a cukrot, az olajat, jól összedolgozzuk, majd az összekevert száraz anyagot is hozzáadva, egyneművé keverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába töltjük a tészta felét, belerakjuk az egész banánokat /hosszában/, ráöntjük a maradék tésztát.

Megjegyzés

A kevert tésztákat mindig hűtsük le, csak azután vegyük ki a formából, különben szétmorzsolódik. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss