Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-mogyorós csiga

120 perc
mester
átlagos
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a deszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a durvára reszelt vajat.
  2. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd apránként hozzáadunk kb. 100 ml jéghideg vizet, míg a tészta össze nem áll, majd folpakba csomagolva, 20 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A töltelékhez kevergetve forraljuk fel a tejet, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és hagyjuk kihűlni.
  4. Vegyük elő a tésztát, és lisztezett felületen nyújtsuk ki hosszúkás téglalappá. Jöhet a hajtogatás: gondolatban osszuk háromfelé, és hajtsuk középre előbb a bal, majd a jobb oldalát 1/3-1/3 arányban, azután forgassuk el 90 fokkal, ismét nyújtsuk ki, és hajtsuk háromrét.
  5. Ha kész, folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük fél órára, és még háromszor megismételjük a műveletet.
  6. Utoljára kinyújtjuk a tésztát,  2-3 mm vastagra, majd rásimítjuk a kakaós krémet, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  7. A csigákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, és 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük őket a 180 fokos sütőben. Még forrón megszórjuk mindet porcukorral.

Megjegyzés

Mivel a csigák sütés közben megnőnek, hagyjunk közöttük kellő távolságot! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss