Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós mézes

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál kakaópor
  • 1 csomag mézeskalácsos sütőpor (Dr. Oetker)
  • 1 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • Máz:
  • 2 db tojás (fehérje)
  • 30 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a mézeskalácsos sütőport és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a további száraz összetevőket (kakaópor, porcukor) és ismételten összekeverjük.
  2. Végül hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk. A tésztát ezután kb fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk a kívánt formákat.
  3. A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd előmelegített sütőben szép barnára sütjük. A kisült mézeseket tálcára helyezzük és ameddig hűlnek elkészítjük a mázat.
  4. Vizet forralunk egy lábasban és ráhelyezünk egy tálat, amelybe betesszük a két tojás fehérjét. Ezt gőz felett elkezdjük kemény habbá verni, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, ha tejfölszerű állaga lesz. A mézeseket ezzel a mázzal díszítjük.

Megjegyzés

Az ünnepi készülődes egyik legszebb momentuma a mézeskalács készítés. A csokoládés-kakaós ízt kedvelőknek ajánlom. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss