Egy hőálló tálban összekeverjük a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk a frissen facsart és leszűrt citromlevet. Vízgőz fölé tesszük, (úgy, hogy az edény alját ne érje közvetlenül a lábosban lévő víz) és folyamatosan kevergetve kb. 10 perc alatt besűrítjük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kis darabokra vágott vajat és a citromhéjat, és alaposan összekeverjük. Lefedjük fóliával, és félretesszük hűlni.
Egy kis tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a kakóport és a sót, majd félretesszük. Egy közepes tálban összekeverjük a tejet, a vajat és a tojást. A száraz összetevőket a tejes keverékhez öntjük, és elkeverjük a villával összetört málnával. Sütés előtt 15 percig pihentejük a tésztát.
Forró, zsiradékkal kikent serpenyőbe adagolunk 2-3 evőkanálnyi tésztát, és mindkét oldalukat készre sütjük. A palacsintákat egymásra helyezzük, ráöntünk néhány kanálnyit a citromos krémből, és málnával díszítve tálaljuk.