Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-krémes sütemény

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • kevés langyos tej (hogy jól lehessen gyúrni)
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál zselatin
  • A csokimázhoz:
  • 4 evőkanál kakaópor (sima, nem cukrozott)
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál meleg víz
  • Valamint:
  • babapiskóta

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, majd 2 egyforma lapot nyújtunk belőle, és kisütjük (6-8 perc, 180 fokon).

A krémhez a pudingot megfőzzük, egy kevés langyos tejben elkeverjük a zselatint, azt is hozzáadjuk, miután kész, kihűtjük. A margarint jól kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt pudingos krémhez keverjük. Jó krémesre keverjük.

A végén egy tepsibe (hogy ne folyjon ki a krém) tesszük az egyik kakaós lapot, rákenjük a krém felét, befedjük cukros tejben kicsit megforgatott babapiskótával, rákenjük a maradék krémet, majd befedjük a második kakaós lappal.

A tetejét csokimázzal (a hozzávalókat a víz kivételével egy lábosba tesszük, lassú tűzön elkezdjük olvasztani, közben kevergetjük, annyi vizet teszünk hozzá, amennyit felvesz, szépen, lassan adagolva) bevonjuk.

1 napig állni hagyjuk, hogy a lapok puhuljanak, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

A krémnél nem kell megijedni, az elején elég folyós, de a hűtőben megdermed.
- Gabriella82

Ezek is érdekelhetnek

Friss