Elkészítés: A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált liszthez a felfuttatott élesztőt, édesítőt és az olajat hozzáadjuk, gyorsan összedolgozzuk, amíg a táltól elválik.
Ketté osztjuk, és az egyik felébe beledolgozzuk a tejbe belekevert kakaót és 5 db édesítőt, majd mindkét cipót elnyújtjuk, lehetőleg egyformára. A fehér lapra tesszük a barnát, és bejgli formán feltekerjük.
Jól kizsírozott formába tesszük, tetejét tojással megkenjük, majd másfél órát langyos helyen pihentetjük, kelesztjük.
Ha megkelt, a tetejét cukros tejjel megkenjük, és hideg sütőbe téve megsütjük.
Ez a mennyiség egy 22-24 cm-es lábasba és egy őzgerinc formába elegendő. A lábasba kör alakban kell beletenni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre