Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós kalács

MME MME
4 4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált liszthez a felfuttatott élesztőt, édesítőt és az olajat hozzáadjuk, gyorsan összedolgozzuk, amíg a táltól elválik.
Ketté osztjuk, és az egyik felébe beledolgozzuk a tejbe belekevert kakaót és 5 db édesítőt, majd mindkét cipót elnyújtjuk, lehetőleg egyformára. A fehér lapra tesszük a barnát, és bejgli formán feltekerjük.
Jól kizsírozott formába tesszük, tetejét tojással megkenjük, majd másfél órát langyos helyen pihentetjük, kelesztjük.
Ha megkelt, a tetejét cukros tejjel megkenjük, és hideg sütőbe téve megsütjük.

Ez a mennyiség egy 22-24 cm-es lábasba és egy őzgerinc formába elegendő. A lábasba kör alakban kell beletenni.

Megjegyzés

Reggelire, uzsonnára nagyon finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss