Elkészítés: A tésztához a liszthez adom a tészta hozzávalóit, és robotgéppel vagy kézzel addig gyúrom, amíg elválik az edény falától. Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztem (kb. 1 óra). Addig kikeverem a tölteléket.
A megkelt tésztát kinyújtom téglalappá vékonyra, és rákenem a tölteléket. Hosszanti oldalától kezdve feltekerem szorosan, mint a beiglit. A tekercset felszeletelem trapéz alakú darabokra, mint a képen is látható, majd a közepüket hosszában fakanállal kissé összelapítom. Kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom nem túl szorosan. Tetejét megkenem tojással és megszórom kristálycukorral.
15-20 percet még kelesztem, majd 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre