Elkészítés: A tésztához a kakaót, a sütőport és a lisztet összekeverjük. A banánt a rummal péppé turmixoljuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és beleadagoljuk a banánt és a lisztes keveréket. Zsírozott, lisztezett tortaformában sütjük 160 fokon 40-50 percig. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A zselatinport 1,5 dl vízben elkeverjük, és addig melegítjük, míg elolvad. Nem szabad forralni! A tejszínt a 2 dl tejjel kemény habbá verjük. A vaníliás cukrot a tejhez adjuk, és melegíteni kezdjük. Addig a tojásokat a cukorral habosra keverjük, a tejhez adagoljuk és besűrítjük. Hűlni hagyjuk, és utána belekeverjük a zselatinport és a felvert tejszínt.
A kisült tortalapot kettévágjuk, és a lekvárral megkenjük. Erre teszünk banánkarikákat és a krém kétharmadát. Majd a piskóta másik felét ráhelyezzük, és a maradék krémmel az oldalát is megkenjük. A tetejére megint gyümölcs és gyümölcskocsonya kerül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre