Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-fahéjas szedres sütemény

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • csipet só
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 db tojás
  • 15 dkg margarin
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl tej
  • 50 dkg szeder

Elkészítés

  1. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, őrölt fahéjat, a sütőport és a sót. 
  2. A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig kikeverjük, majd a tojásokat is hozzá keverjük. Végül a vizet is hozzá öntjük, és jó alaposan az egészet összedolgozzuk. A kevert liszthez a tojásos-cukros masszát és a tejet váltakozva, apránként hozzáadjuk. Az egészet jól összekeverjük, hogy egy kissé folyós tésztamasszát kapjunk. 
  3. Közben a szedret megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy evőkanál liszttel összeforgatjuk. 
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejére rárakjuk a szeder szemeket.
  5. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 percig sütjük.
  6. Ha megsült és kihűlt a tészta, egyforma kockákra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

SZEDRES KÁVÉTORTA >>>

SZEDRES FRANCIA PITE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss