Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Ezekből az anyagokból tésztát gyúrunk.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját pedig 4 kanál cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Ebbe beleforgatjuk a habot és a kakaóval elkevert darált diót.
A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk, az egyik lapot kivajazott lisztezett tepsibe fektetjük. Ráöntjük a tölteléket, majd jöhet a másik adag kinyújtott tészta. A tetejét megkenjük egy felvert tojássárgájával, és 180 fokon, 20 percig sütjük. Ha kész és kihűlt, meghintjük porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre