Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga VIII.

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát 1 órán át hagyjuk kelni meleg helyen.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A szobahőmérsékletű margarint a kakaóporral és a porcukorral simára és habosra keverjük.

A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, majd kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel. Feltekerjük, felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Forró sütőben szép barnára sütjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss