Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga rozsos tésztával

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg búzaliszt + még kb. 12 dkg a kelés után
  • 30 dkg rozsliszt (az enyém teljes kiőrlésű volt)
  • 1 evőkanál szárított élesztő
  • 1 kiskanál só
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás és 2 tojássárga
  • 14 dkg krémes túró
  • 3 evőkanál étolaj
  • kb. 2,5 dl tej
  • Valamint:
  • 4 bő evőkanál cukrozott kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 4 dkg olvasztott vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat kézmelegre melegítjük. A kétszer 30 dkg lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót egy tálba öntjük, majd alaposan összekeverjük őket. Ezután jöhet a többi hozzávaló: a tojások, a túró és a tej. Ezekből lágy tésztát keverünk-dagasztunk. Legvégül hozzáadjuk az étolajat, és alaposan kidolgozzuk. Konyharuhával lefedjük, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Mikor megkelt, hozzádolgozzuk a maradék 12 dkg lisztet - vagy amennyi ahhoz kell, hogy nyújtható, könnyen kezelhető tészta legyen.

A tésztát kinyújtjuk. Egy tálkában összekeverjük a cukros kakaóport és a vaníliás cukrot, majd a tésztára szórjuk egyenletesen. Erre szórjuk a keserű kakaóport, majd meglocsoljuk az egészet olvasztott vajjal. Kicsit várunk, hogy a vaj kissé megkeményedjen, majd feltekerjük, és felszeleteljük. A szeleteket vajazott-lisztezett tűzálló tálba vagy tepsibe helyezzük egymástól nem túl messze. Kelni hagyjuk langyos helyen 10-20 percig.

Ha már szépen megemelkedtek, 180 fokos sütőbe tesszük kb. 20 percre - de 15 perc után már ellenőrizzük, nem jó-e!

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss