Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga kevert lisztből

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt (nálam a fele fehér tönkölyliszt)
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag instant élesztő (7g-os)
  • 1/2 dl étolaj
  • 4 dkg nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevéske reszelt citromhéj
  • csipet só
  • 2,5 dl langyos tej
  • A töltelékhez:
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 kissé púpozott evőkanál holland kakaópor
  • A locsoláshoz:
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet keverőtálba szitáltam, a többi hozzávalót beleadtam, a tejet fokozatosan beleadagoltam, majd a tésztát addig dagasztottam, ameddig a tál falától elvált. Kevés liszttel meghintve, letakarva, langyos helyen fél órát kelesztettem.

Lisztezett felületre borítottam, kisujjnyi vastag téglalap formára nyújtottam, megkentem a vaj 2/3 részével, a cukorral összekevert kakaóporral meghintettem, feltekertem, éles késsel kb. ujjnyi vastagságra daraboltam.

Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztattam egymástól kb. 2-3 cm-es távolságra, a tepsiben kb. 15 percet pihentettem. A maradék vajjal a tésztaközöket és a tetejét megkentem, hideg! sütőbe toltam.

A sütőt 180 fokra állítottam, 30 perc után, kivettem, meglocsoltam a cukrokkal elkevert tejszínnel, visszatolva a sütőbe még 10 percig sütöttem.

Nyírfacukorral meghintve tálaltam.

Megjegyzés

Inkább 2, mint 3 centi távolságra sorakoztattam, azért kicsit némelyik téglalap alakú lett, ahogy összeértek, de sebaj… :) Azért jó lett.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss