Elkészítés: A lisztet keverőtálba szitáltam, a többi hozzávalót beleadtam, a tejet fokozatosan beleadagoltam, majd a tésztát addig dagasztottam, ameddig a tál falától elvált. Kevés liszttel meghintve, letakarva, langyos helyen fél órát kelesztettem.
Lisztezett felületre borítottam, kisujjnyi vastag téglalap formára nyújtottam, megkentem a vaj 2/3 részével, a cukorral összekevert kakaóporral meghintettem, feltekertem, éles késsel kb. ujjnyi vastagságra daraboltam.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztattam egymástól kb. 2-3 cm-es távolságra, a tepsiben kb. 15 percet pihentettem. A maradék vajjal a tésztaközöket és a tetejét megkentem, hideg! sütőbe toltam.
A sütőt 180 fokra állítottam, 30 perc után, kivettem, meglocsoltam a cukrokkal elkevert tejszínnel, visszatolva a sütőbe még 10 percig sütöttem.
Nyírfacukorral meghintve tálaltam.