A klasszikus kelt tésztás kakaós csiga elkészítéséhez az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk.
Robotgép keverő táljába szitáljuk a liszet. Hozzáadjuk a vajat, az elhabart tojást, a sót, és a felfuttatott élesztőt. A gép dagasztókarjával egynemű tésztát gyúrunk belőle.
Ha összeállt a tészta, liszttel megszórjuk, kissé átgyúrjuk, majd letakarjuk, és langyos helyen, egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a cukrozott kakaóporral. Szorosan feltekerjük, olvasztott vajjal lekenjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A kakaós csigákat egy vastagon kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük.
A kisült süteményeket még forrón lekenjük tejjel. Miután teljesen magába szívták, porcukorral meghintve kínáljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a klasszikus kelt kakaós csiga