hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga kelt tésztából

MME MME
1 2/5
120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2,5 dkg élesztő
  • 20 dkg cukor (+ az élesztőhöz)
  • 3 dl tej
  • 50 dkg liszt (BL55)
  • 1 csipet só
  • 20 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • kakaó
  • porcukor

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet gyúródeszkára szórjuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék tejet, a cukrot, a sót és 10 dkg vajat. Kézzel vagy géppel 6-8 percig dagasztjuk. 30 percig kelni hagyjuk, átgyúrjuk, majd újabb 30 percre berakjuk a hűtőbe.
  2. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk 2 cm vastagra. Megkenjük a maradék puha, de nem folyékony vajjal, összehajtogatjuk, és 30 percre újra betesszük a hűtőbe.
  3. Kinyújtjuk, megszórjuk a porcukros kakaóval, és két oldalról felcsavarjuk a feléig. Felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd kb. 20 percig kelesztjük langyos helyen. Végül 200 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.

    KAKAÓS DESSZERTEK: A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

    KAKAÓS CSIGA BURGONYÁS TÉSZTÁBÓL >>> 

    Klasszikus kakaós csiga >>> 

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss