Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

 Kakaós bögrés torta

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tésztájához a száraz alapanyagait egy 2,5 dl-es bögrével mérjük egy tálba, és alaposan keverjük össze, majd egy másik tálban a nedves hozzávalókkal tegyünk ugyanígy. A nedves hozzávalókat adjuk hozzá a száraz keverékhez, majd egy konyhai robotgép vagy kézi habverő segítségével dolgozzuk egynemű tésztává.
  2. A tésztát öntsük egy zsiradékkal kikent, lisztezett, kapcsos tortaformába, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt süssük készre (tűpróba szükséges).
  3. A krémhez 2 dl tejszínt verjük egy kis porcukorral, a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
  4. A mázhoz 1 dl tejszínt, egy fém tálba öntjük, majd egy fazék gyöngyöző víz fölé téve forraljuk fel, és keverjünk bele kb. 15 dkg apró kockákra vágott étcsokoládét. Keverjük addig, amíg szép, fényes krém lesz belőle.
  5. A kihűlt süteményt vágjuk félbe, töltsük meg a tejszínes krémmel. Helyezzük egy sütőrácsra és öntsük le a csokoládémázzal. A tetejét rakosgassuk ki a színes cukorkával vagy hintsük meg durvára őrölt mandulával. Ha lecsöpögött a felesleg, a tortánkat, teljes dermedésig a hűtőbe tegyük a hűtőbe. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KAKAÓS BÖGRÉS TORTA

 

Megjegyzés

1 bögre = kb. 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss