Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kajafotók -70 fokban: Nem érdemes főzni a szabad ég alatt az Antarktiszon

default user icon
MME
Cyprien Verseux francia kutató közösségi oldalán mutatta be, hogy mi lenne, ha a sarkvidéki hidegben a szabad ég alatt jönne ránk az ehetnék. Az eredményről több, igen beszédes fotót is megosztott; -70 fokban az Antarktiszon szinte biztos, hogy nem lakna jól az ember a természet nem éppen lágy ölén.

A glaciológus és asztrobiológus a világ egyik legeldugottabb kutatóbázisán dolgozik az antarktiszi Concordián. A bázis környéke annyira durva, hogy az év 12 hónapjából 9-en meg sem lehet közelíteni, mert annyira szélsőséges időjárás uralkodik.

Verseux egyébként blogot is ír, melyben leginkább a környezettel kapcsolatos tapasztalatait, észrevételeit osztja meg követőivel. A komoly kutatómunka mellett azért néha akad idő egy kis bolondozásra is, így a fiatal tudós a gasztronómia területén és végzett kísérletet. Vajon milyen lehet főzni, esetleg enni a világ leghidegebb helyén, ahol telente akár mínusz 80 fok alá is simán bekúszik a hőmérő higanyszála? Hát ilyen:  

 

Vajas-mézes toast kenyér

 Raclette
 Nutellás kenyér
 Tükörtojás
Tükörtojás
Vaja-mézes kenyér
Spagetti
Spagetti

 

 

Ajánljuk még:

EZ A 3 LEGÖNZŐBB CSILLAGJEGY >>>

ZABÁLÓS GUINNESS-REKORDER A CSINOS SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ >>> 

ÍGY HASZNOSÍTSD A MARADÉK TOJÁSFEHÉRJÉT ÉS –SÁRGÁJÁT >>> 

Ezek is érdekelhetnek