A glaciológus és asztrobiológus a világ egyik legeldugottabb kutatóbázisán dolgozik az antarktiszi Concordián. A bázis környéke annyira durva, hogy az év 12 hónapjából 9-en meg sem lehet közelíteni, mert annyira szélsőséges időjárás uralkodik.
Verseux egyébként blogot is ír, melyben leginkább a környezettel kapcsolatos tapasztalatait, észrevételeit osztja meg követőivel. A komoly kutatómunka mellett azért néha akad idő egy kis bolondozásra is, így a fiatal tudós a gasztronómia területén és végzett kísérletet. Vajon milyen lehet főzni, esetleg enni a világ leghidegebb helyén, ahol telente akár mínusz 80 fok alá is simán bekúszik a hőmérő higanyszála? Hát ilyen:
J´ai enfin pris le temps de réunir les photos haute définition des aliments et autres surgelés à Concordia (Antarctique) et d´en ajouter quelques autres, comme beaucoup d´entre vous me le demandaient : https://t.co/b8p6qjDa2i pic.twitter.com/YrL4FupFtc
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) September 4, 2019
Vajas-mézes toast kenyér
RacletteRaclette à #ConcordiaStation.
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 7, 2018
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux.
© #PNRA - @ItaliAntartide / #IPEV / @esa@ItaliAntartide#DC14 #Antarctique pic.twitter.com/WdC4nj0dDg
Nutellás kenyérNutellart, ou : même le goûter n'est pas évident à prendre sur le toit de #ConcordiaStation.
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 4, 2018
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux. © #PNRA (@ItaliAntartide)/#IPEV/@esa#Antarctique #DC14 @NutellaFR pic.twitter.com/QB5xt1Avo5
TükörtojásSpiegeleier nach Art des Hauses in #ConcordiaStation.
— Carmen Possnig (@CPossnig) October 3, 2018
Foto von @CyprienVerseux und Carmen Possnig, © @ESA / #PNRA / #IPEV #Antarktis #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/WxkuzHZxMD
TükörtojásTentative (ratée) d'œufs brouillés à #ConcordiaStation.
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 3, 2018
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux. © #PNRA (@ItaliAntartide) / #IPEV / @esa#Antarctique #DC14 pic.twitter.com/eJbBhKEz40
Vaja-mézes kenyérUn petit déjeuner équilibré, sur le toit de #ConcordiaStation
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 2, 2018
Crédits : Cyprien Verseux et Carmen Possnig, © @ESA / #PNRA / #IPEV #ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/AvWiUBtGo4
SpagettiJe m'en doutais, que déjeuner sur le toit n'était pas une bonne idée.
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 1, 2018
Photo par Carmen Possnig, © @ESA / #PNRA / #IPEV#ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/67Y0aWEDSI
SpagettiLes températures sont remontées au-dessus des -70°C, mais il fait encore un peu frais pour manger dehors...
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) October 1, 2018
Crédits : Carmen Possnig et Cyprien Verseux, © @ESA / #PNRA / #IPEV #ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/Qe57XzDTV5
Ajánljuk még: