Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kagylósaláta

30 perc
egyszerű
költséges
2 adag

Elkészítés

  1. A mézet és a citromlevet alaposan összekeverjük, majd a lilahagymát megpucoljuk, félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, és hozzákeverjük a mézes-citromos keverékhez. Ezután hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják a hagymát, majd egy szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük.
  2. A kagylót is egy szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük a füstös-olajas levét. A visszamaradt olajból 2-3 evőkanálnyit egy tálba teszünk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett lilahagymát, a felszeletelt paradicsomot, az olajbogyót, a lecsepegtetett kagylót, majd megszórjuk egy csipet sóval, őrölt borssal, és óvatosan összekeverjük. Az elkészült salátát 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően összeérjenek.
  3. Közben ízlés szerint leszeletelt kiflikarikát, vagy éppen félbevágott zsemlét, szendvicskenyeret pirítunk hozzá.

EZEKET TEDD BELE A SALÁTÁDBA, HA FOGYNI SZERETNÉL >>>

9 LAKTATÓ SALÁTA RIZS ÉS KRUMPLI HELYETT >>>

 

 

Megjegyzés

Tálaláskor a kagylósalátát ízlés szerint ropogósra sütött kiflikarikákkal, vagy éppen szendvicskenyérrel kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss